Boekingsinfo voor leerkrachten

Een film bekijken in schoolverband kan op twee manieren.

1. FILM BEKIJKEN OP LOCATIE

Je kiest een film uit het JEF in de klas-aanbod en gaat die met de leerlingen bekijken in een bioscoop, CC of GC in je regio. In de meeste zalen kan je een film bekijken op aanvraag, d.w.z. dat je in overleg met de zaal een datum en uur kiest die voor jullie groep past. Er zijn echter ook CC's die een vaste programmatie aanbieden: je kan op een door hen vooropgesteld moment gaan kijken naar één van onze films, samen met andere klassen. Hiervoor consulteer je het best de schoolprogrammatie van het CC of GC in jouw buurt. In beide gevallen zorgt de zaal ervoor dat de film klaar staat om in optimale omstandigheden te bekijken en factureert daarvoor een prijs per leerling aan de school. Een overzicht van de locaties waar JEF mee samenwerkt voor schoolvertoningen en hun contactinfo, vind je hier. Als leerkracht hoort er een gratis lesmap met filmwijze info en opdrachten bij de film. Je vindt deze lesmap telkens op de filmpagina in onze catalogus. Elke vertoning wordt voorafgegaan door een introfilm waarbij de filmmaker het publiek de film in loodst.

2. FILM BEKIJKEN OP SCHOOL

Is het praktischer om een film te bekijken in de klas, dan regelt JEF de vertoning voor jou en bezorgt je het bijhorende lesmateriaal. Meer info en prijzen kan je opvragen bij boekingen@jeugdfilm.be of je kan meteen een filmvertoning bestellen via het boekingsformulier.

1. WAT KOST EEN WORKSHOP* 

€ 200/begeleider voor een halve dag (= max. 3 uren) 
€ 370/begeleider voor één dag op dezelfde locatie 
Vanaf 10 aansluitende halve dag op dezelfde locatie krijg je 10% korting op je factuur. 

* Deze prijs is inclusief materiaalkost, transport van materiaal en exclusief de verplaatsingsonkosten van de workshopbegeleider (€ 0,38/km of werkelijke kosten openbaar vervoer). Onze begeleiders wonen verspreid over het hele land. We kunnen de verplaatsingskost pas berekenen wanneer de begeleider is bevestigd. 
Er hoeft geen extra BTW op betaald te worden.

Annuleringsvoorwaarden
Bij annulering binnen de 30 kalenderdagen voor aanvang van de workshop wordt 25% van de totale prijs aangerekend.
Bij annulering binnen de 14 kalenderdagen voor aanvang van de workshop wordt 50% van de totale prijs aangerekend.
Bij annulering binnen de 4 werkdagen voor aanvang van de workshop rekenen we de volledige kostprijs aan.

Uitzonderingen
Bij een vorming en workshop op maat maken we een prijsofferte op maat.

2. PRAKTISCH

Locatie Wij komen naar jou toe. Jij bepaalt zelf de locatie, de dag en het tijdstip.
Aantal deelnemers Om de kwaliteit van de workshop te garanderen, vragen we om het maximum aantal deelnemers te respecteren.

JEF voorziet Al het nodige materiaal voor elk type workshop (camera’s, laptops, iPads, creamateriaal,…). Meestal wordt dit kort voor de workshop op de locatie geleverd. Gelieve het veilig op te bergen in een lokaal dat kan afgesloten worden en de nodige mensen hiervan te verwittigen.

De aanvrager voorziet:

 • een deelnemerslijst (aantal deelnemers met vermelding van hun leeftijd), doorgestuurd 2 weken voorafgaand de workshop. Gelieve deze door te mailen naar meerdanfilm@jeugdfilm.be. 
 • Tenzij anders vermeld, voor elke workshop: 
  • een ruim lokaal met voldoende bereikbare stopcontacten en/of verdeeldozen met (enkele) tafels en stoelen aan de kant geschoven. 
  • een tv met video-ingang (HDMI) OF beamer/smartboard met geluidsinstallatie.
  • Wifi  beschikbaar. Gelieve er voor te zorgen dat de inloggegegevens gekend zijn.
  • een lokaal dat afgesloten kan worden om het materiaal te bewaren en een contactpersoon met gsm-nummer voor het ophalen en leveren van het materiaal op de locatie. Het is altijd fijn als alles voor aanvang klaar staat. 
  • we vragen aan de organisatie om steeds een persoon te voorzien die beschikbaar is in geval van onverwachte voorvallen, EHBO,...

Resultaten
Standaard worden de resultaten van workshops niet aan de deelnemers bezorgd, tenzij anders vermeld bij de workshop. 

3. VRAGEN?

Voor info of prijsoffertes kan je terecht bij meerdanfilm@jeugdfilm.be.