< Terug naar overzicht

Lesmappen

Elk jaar levert JEF interactieve lesmappen bij een 25-tal filmtitels. Bij elke lesmap hoort een uitgebreide afspeellijst op YouTube (met beelden van de making of, interview- en filmfragmenten) en een prikbord op Pinterest, voor meer inspiratie en beleving.

Lesmappen uit het aanbod van vorige schooljaren zijn gratis downloadbaar op deze website. Lesmappen bij films uit het huidige scholenprogramma zijn niet gratis downloadbaar. Wie de film met de klas gaat bekijken in een locatie met een JEF-label, ontvangt de lesmap bij reservatie van de film. Bekijk je de film op school, dan kan je de lesmap aankopen via een e-mail aan info@jeugdfilm.be. Vermeld je adres of facturatiegegevens. 

Elk schooljaar selecteren we zes Franstalige films die samen de reeks Focus Franse Film vormen. Bij deze titels worden uitgebreide pedagogische fiches voor de Franse les gemaakt. 

Praktisch: Lesmappen en fiches voor de Franse les (bij de reeks Focus Franse Film) kosten €15 per stuk. Alle films waar een lesmap bij beschikbaar is, vind je hier.

Ander lesmateriaal Neem zeker ook een kijkje in onze webwinkel. We ontwikkelden diverse educatieve pakketten en allerlei materialen om met film te werken in de klas. 


Verzameling van werkvormen

In dit document brengen we een boeiende verzameling van werkvormen samen die vlot toepasbaar zijn in de klas en bij verschillende leeftijdsgroepen bruikbaar zijn. Via de opdrachten kan je de film op cultureel, kritisch en creatief vlak benaderen.