Programma voor studenten

Ook voor filmstudenten heeft het JEF festival ieder jaar een afzonderlijk programma. Het hoogtepunt dit jaar is de Make it short competitie, waarin we aan vijf teams van filmstudenten de kans geven om op drie dagen een kortfilm te maken. De inschrijvingen zijn inmiddels afgesloten, en de deelnemers werden geselecteerd!

Make it short

Het JEF festival organiseert een wedstrijd waarin we studenten alle hulp bieden om razendsnel een gloednieuwe kortfilm te maken! Ieder team wordt begeleid door een regisseur die actief is binnen de Vlaamse filmindustrie. Het traject duurt drie dagen. De projecten moeten binnen deze periode volledig worden afgerond. De vijf kortfilms duren elk ongeveer vijf minuten.

We selecteren projecten die bestaan uit een team van minstens 4 leden:

  • 1 regie / scenario
  • 1 camera
  • 1 audio
  • 1 montage

En bij een film hoort uiteraard een feestelijke première! Die organiseren we op zondag 23 februari tijdens het JEF festival in Antwerpen. Op die dag vinden ook de Student Talks van het JEF festival plaats.

De weekplanning ziet er vervolgens zo uit:


Student Talks

Tijdens het JEF festival kan je als student onze jaarlijkse Student Talks bijwonen, waarop we opnieuw heel wat gastsprekers uitnodigen. Ontdek het volledige programma bij onze events.