Joke Devynck en Baloji in de nieuwe Vlaamse jeugdfilm Binti

  • 21/06/2018

De opnames voor Binti, de eerste langspeelfilm van Frederike Migom, gaan van start op 16 juli. In deze jeugdfilm spelen de jonge hoofdacteurs Bebel Tshiani en Mo Bakker aan de zijde van Baloji en Joke Devynck. Binti, een productie van Bulletproof Cupid i.s.m. Kwassa Films en Ketnet, wordt in 2019 uitgebracht in de Belgische bioscopen door jeugdfilmorganisatie JEF. Binti past binnen de revival van Vlaamse jeugdfilm na succesvolle producties zoals Cloudboy en Rosie & Moussa.

Binti vertelt het verhaal van een 11-jarig meisje dat ervan droomt om een bekende YouTube-vlogger te worden. Tot ze samen met haar papa hals-over-kop op de vlucht moet voor de politie, die hen het land wil uitzetten. De film eist voor alle kinderen het recht op om te dromen. Regisseur Frederike Migom: “Als kind had ik de wildste dromen. Maar sommige kinderen hebben het zo druk met overleven dat ze geen tijd hebben om te dromen. Binti is opgegroeid in België, ze spreekt de taal en heeft hier veel vrienden, maar ze leeft in extreme onzekerheid, want ze kan op een dag teruggestuurd worden naar een land dat ze niet kent. Daarover maken we een toegankelijke film, met de energie en humor van een romantische komedie.

Frederike Migom draaide al de korte documentaire Si-G en enkele kortfilms: Malakim, Adam & Everything en Nkosi Coiffure. Die laatste film werd gesteund door het VAF, won o.a. de Canal+ Award in Brussel en werd vertoond op meer dan 40 festivals, o.a. het Tribeca Film Festival in New York en het BFI Festival in London. Voor haar langspeelfilmdebuut Binti schreef ze zelf het scenario. Bebel Tshiani maakt haar acteerdebuut in de titelrol. Mo Bakker, (Elias) is niet aan zijn proefstuk toe; hij is dit najaar ook te zien in Niet schieten van Stijn Coninx. Baloji (als papa van Binti) en Joke Devynck (als mama van Elias) maken de cast compleet.

Binti wordt geproduceerd door Bulletproof Cupid (Cloudboy, Storm - Letters van vuur...) in coproductie met Kwassa Films en gefinancierd met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds, Flanders Image, La Federation Wallonie-Bruxelles, BNP Paribas Fortis Film Finance, de Tax Shelter van de Belgische federale overheid en Ketnet.

Volg alles over Binti op facebook.com/bintithefilm en instagram.com/bintithefilm.


Verhaal

De 11-jarige Binti groeide op in België en droomt van een carrière als bekende YouTube-vlogger. Tot ze samen met haar papa Jovial hals-over-kop op de vlucht moet voor de politie, die hen het land wil uitzetten. Onderweg ontmoet Binti Elias, die zich na een ruzie met zijn moeder verschuilt in zijn zelfgemaakte boomhut. Meteen rijpt er bij Binti een ‘geniaal’ plan: papa moet trouwen met Elias’ moeder.