< Terug naar overzicht

Lesmappen

Lesmappen Elk jaar levert JEF interactieve lesmappen bij een 25-tal filmtitels. Bij elke lesmap hoort een uitgebreide afspeellijst op YouTube (met beelden van de making of, interview- en filmfragmenten) en een prikbord op Pinterest, voor meer inspiratie en beleving.

Lesmappen uit het aanbod van vorige schooljaren zijn gratis downloadbaar op deze website. Lesmappen bij films uit het huidige scholenprogramma zijn niet gratis downloadbaar. Wie de film met de klas gaat bekijken in een locatie met een JEF-label, ontvangt de lesmap bij reservatie van de film. Bekijk je de film op school, dan kan je de lesmap aankopen via een e-mail aan manon@jeugdfilm.be. Vermeld je adres of facturatiegegevens. 

Elk schooljaar selecteren we zes Franstalige films die samen de reeks Focus Franse Film vormen. Bij deze titels worden uitgebreide pedagogische fiches voor de Franse les gemaakt. 

Praktisch: Een lesmap kost €15.  Pedagogische fiches bij de reeks Focus Franse Film kosten €10.  Alle films waar een lesmap bij beschikbaar is, vind je hier.

Ander lesmateriaal Neem zeker ook een kijkje in onze webwinkel. We ontwikkelden diverse educatieve pakketten en allerlei materialen om met film te werken in de klas.