Algemene info

Elke krokusvakantie kan je op het JEF festival supergoeie films komen bekijken. Er zijn een heleboel premières, exclusieve evenementen, films geprogrammeerd door jongeren voor jongeren, documentaires, vertoningen speciaal voor kleuters en nog veel meer! Kortfilms en langspeelfilms in competitie worden beoordeeld door de kinderjury, de professionele jury, het publiek én de deelnemers aan JEF in het ziekenhuis. Maak kennis met internationale gasten en neem samen met echte filmprofessionals een kijkje achter de schermen in onze masterclasses. Het JEF festival vindt plaats op verschillende locaties: Antwerpen, Brugge, Gent, Kortrijk en Strombeek-Bever (Brussel).

Op de festivallocatie in Antwerpen kan je met de hele familie komen experimenteren in het medialab, de digitale speeltuin van JEF.

De festivaljury's reiken verschillende prijzen uit. Bij sommige prijzen hoort een cash beloning, terwijl de Felix Vanginderhuysen Distributie Prijs aan de winnende film een verspreiding garandeert in cinema’s in heel Vlaanderen.

Bekijk hier het festivalarchief.